Annons

Få hotell och vandrarhem påverkas av sämre sommarväder

Trelleborg • Publicerad 16 juli 2007

På hotellen och vandrarhemmen är allt som det brukar vara om somrarna. En del ägare menar att årets dåliga väder har haft en viss negativ effekt på turismen. Men på de flesta ställen är det trots allt fullbelagt stora delar av säsongen.

– Det har sett väldigt bra ut hittills. Mer än hälften av rummen är uthyrda varje dag, säger Daniel Schiano på Hotel horizont.

Annons

Cronia bed and breakfast fick sina första bokningarna för flera månader sedan och har fullbelagt nästan hela sommaren.

I Smyge har ägaren Arne Törngren av Smygehus havsbad märkt en skillnad från förra året. Då ringde uppemot 100 personer om dagen som ville ha ett hotellrum i juli. I år har motsvarande siffra hamnat någonstans runt 10.

Även på Pensionat Dalköpinge har de senaste veckornas väder påverkat beläggningen. Under 2006 års säsong var alla rum uthyrda nästan varje dag. I år är det endast veckosluten som är fullbokade. I veckorna är det tomt.

På Nightstop rullar det på som vanligt. Av de 20 rummen är det bara några enstaka som står tomma.

På Åbyhill bed & breakfast ser det också ljust ut.

– Vi har redan blivit tvungna att neka 15 stycken, säger ägaren Anders Thorell.

Fanny Johansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons