Annons

Få firade 30-årig idrottshall

Lördagens 30-årsfirande av Söderslättshallen visade upp hallens hela användbarhet. Från bordtennis till bågskytte, dans och handboll. Däremot var det glest mellan besökarna
Trelleborg • Publicerad 25 april 2004

Föreningar av alla de slag visade upp sina verksamheter i Söderslättshallens många lokaler. Allehanda tog en promenad i korridorerna och hittade Josefine Bergqvist, Eric Wahldén, och Daniel Therkildsen på brottarmattan. Eric Wahldén trivs i Söderslättshallen. - För här är mycket sport. Kommer man för tidigt kan man kolla på andra sporter under tiden, säger 12-årige Eric Wahldén. Josefine Bergqvist är tio år och har hunnit hålla på med brottning i fyra. Hon följde med pappa som brottades sedan tidigare, tittade på och tyckte att det såg kul ut. Sedan dess har hon varit biten. - Det bästa är att man blir mycket starkare och att det är bra träning, säger Josefine Bergqvist. I bågskyttelokalerna visade 11-årige Tim Liljeberg upp sina färdigheter med båge. Pilarna ven genom luften och borrade sig in i tavlorna, oftast nära centrum. - Jag började på Kul-i-5 och var här och testade, säger Tom Liljeberg och släpper i väg ytterligare en pil.Det viktigaste är att sikta och hålla bågen rakt. I A-hallen pågick samtidigt en uppvisningsmatch i handboll mellan IFK och Stavsten. På Östervångsstadion visade friidrottsföreningen upp sig. Höjdhopp, längd och löpning stod på repertoaren. Inne i Pelarsalen bjöd Makedoniska föreningen Pelister på traditionell dans. Tolv rödklädda flickor med röda blommor i håret och med ett vinkrus på axeln framförde makedoniska folkdanser.Anderslövs folkdansgille gav sen den svenska versionen av folkdans. Jubileumsdagen avslutades på eftermiddagen med musik av Söderslätts Musikkår. Fullt av aktiviteter men publiken var desto mer sällsynt. Ett hundratal personer deltog i 30-årsjubileet. - Det var lite klent med folk. Mindre än vi räknat med men de som kom var väldigt nöjda, säger fritidschefen Göran Ling. Varför publiktillströmmningen uteblev har Göran Ling ingen enkel förklaring till. Han anser att man gjort vad som går för att locka folk till firandet. - Vädret kan ha påverkat, trädgårdsarbete och kanske andra arrangemang, säger Göran Ling.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons