Få besökare följde med intresse diskussionerna

Fyra. Så många personer satt det på allmänhetens stolar när tekniska nämnden för första gången hade öppet sammanträde.
Trelleborg • Publicerad 20 augusti 2009
Tekniska nämndens första öppna möte under onsdagskvällen lockade fyra personer till allmänhetens stolar.
Tekniska nämndens första öppna möte under onsdagskvällen lockade fyra personer till allmänhetens stolar.Foto: 

TRELLEBORG. – Vi ska ha öppna sammanträden på prov fram till nyår, säger Eric Samuelsson (M), ordförande i tekniska nämnden, när han inleder onsdagskvällen sammanträde i Malmrossalen.

Tre av de fyra personer som då representerar allmänheten är kvar när mötet avslutas cirka tre timmar senare. Ivar och Anita Ek tyckte att diskussionerna var intressanta.

– Jag är intresserad av hur frågorna framförs och jag tycker att de var på alerten, säger Ivar Ek.

Han jämför med ett fullmäktigemöte, som han har besökt tidigare, och konstaterar att det var bättre tempo i nämndsammanträdet.

Gert Persson, som själv respresenterar socialdemokraterna i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, tyckte också det var intressant att ta del av tekniska nämndens ärenden. Han spetsade bland annat öronen under diskussionerna rörande gång- och cykelvägar i centrum.

– Jag är ordförande i PRO Trelleborg och jag tycker att det ska bli spännande att se hur det går med gatulösningarna, säger han innan det är dags att lämna Malmrossalen.

Karin Lagerholm
Jennie Larsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.