Annons

Få band – men mycket uppskattning i Parken

Fyra band spelade på Yes under onsdagskvällen på Parken. Färre än det brukar vara. Detta bekymrade dock inte den entusiastiska publiken.
Trelleborg • Publicerad 15 augusti 2012
Alley girl spelade först på Yes. Sångaren Jonathan Sjöberg hade roligt på scen och fick igång publiken.
Alley girl spelade först på Yes. Sångaren Jonathan Sjöberg hade roligt på scen och fick igång publiken.Foto: Hanna Folkemark-Ellborg

– Vi är så dåliga på att fixa spelningar. Men som tur är blir vi uppringda. Jag tycker vi spelar hela tiden. Nu har vi fått bra scenvana, säger Jonathan Sjöberg.

Han sjunger i bandet Alley girl som var först ut under Yes på onsdagskvällen. De har repat tillsammans i tre år och spelar poppunk. I Trelleborg är det annars mycket metal som gäller.

Annons

– Jag tror det började med ett band som alla gillade. Då följde andra band efter och spelade metal de med, berättar gitarristen Ted Sandberg.

Varför spelar inte ni metal då?

– För att vi vill sticka ut, säger Ted Sandberg.

Vilka andra band är bra på Yes?

– Imminence till exempel. Men alla band är faktiskt bra, säger Jonathan Sjöberg.

Vad har ni för tips till band som precis börjat spela?

– Att jobba hårt och inse att det tar sjukt lång tid att bli bra. Det samma gäller för att känna sig bekväm på scen. Det gäller bara att fortsätta kämpa.

Marcus Haraldsson
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons