Annons

Extraplatser på Örtagården

Nu ska den tilltagande kön till förskoleplatser få en lösning. En sluss ska inrättas på en med ett 20-tal platser till en början. Därmed ska ingen behöva bli utan plats.
Trelleborg • Publicerad 10 april 2002

- Detta blir en buffertförskola som ska fungera som en sluss, i likhet med den jourförskola som låg på Flockergatan tidigare, säger skolchefen Hans Stjernfeldt. Beslutet att skapa extraplatser fattades vid skolnämndens sammanträde i tisdags. Sedan Maxtaxan trädde i kraft vid årsskiftet har varje barn rätt att få en plats inom fyra månader. Detta har medfört att behovet av förskoleplatser har ökat. Enligt skolkontoret har alla som önskat fått en plats, men skolnämnden vill arbeta förebyggande ifall behovet skulle tillta under den närmaste tiden. Var de 20 platserna ska finnas har man ännu inte lyckats enas om. Det finns några förslag, varav Örtagårdens förskola är ett.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons