Extra pengar till flick- och handikappidrott

Även i år får idrottande flickor i Trelleborgs kommun chans på lite extra pengar till en resa eller ett projekt. Samtidigt ges utövare inom handikappidrotten chans att söka pengar.
Trelleborg • Publicerad 29 oktober 2010

75 000 kronor till flickidrotten respektive handikappidrotten finns att söka. Allt som krävs är att föreningen skriver en ansökan och förklarar varför man vill ha pengarna och vad de ska användas till.

– Det kan vara en förening som inte har till exempel handikappidrott idag, men som vill starta en sådan sektion, säger fritidschefen Kenth Sjövall.

De sammanlagt 150 000 kronorna är ett extra anslag från kommunfullmäktige. I fjor fick nämnden 100 000 kronor. Då valde ledamöterna att dela ut hela summan till flickidrotten. Processen gick till på samma sätt då som den kommer att göra den här gången. Bland de ansökningar som kommer in beslutar nämnden vem som ska få pengar samt hur mycket de ska få. I efterhand ska föreningen lämna en rapport om hur pengarna har använts.

– Vi har fått in de flesta rapporterna redan. Bland annat fick Östra Torps gymnastikförening pengar som använde för att åka på en tävling längre upp i landet, säger Kenth Sjövall.

Förvaltningen ska nu informera alla föreningar. Ansökningarna ska vara inlämnade senast den 31 januari 2011.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.