Annons

Extra pengar för att hjälpa barn i våldsmiljöer

Trelleborgs kommun har fått drygt 400000 kronor från länsstyrelsen för att genomföra projekt som ska synliggöra och hjälpa barn som lever i miljöer med våld och missbruk.
Trelleborg • Publicerad 9 juni 2005

– Det här är verkligen trevliga nyheter, nu kommer fler barn att kunna få hjälp och stöd, säger Helene Klapp, chef för enheten för råd och stöd i Trelleborgs kommun.

Kommunen är redan igång med ett kvinnofridsprojekt och just nu håller man på att rekrytera personal och renovera lokaler.

Annons

– De extra pengarna gör att vi kan lyfta in barnperspektivet i arbetet, det finns ju ofta barn med i bilden när det handlar om våld mot kvinnor, ofta blir också barnen själva utsatta för våld, nu kommer vi att kunna synliggöra det här barnen, säger Helene Klapp.

Pengarna kommer alltså dels att användas till att stärka skyddet för barn som är utsatta för våld som en del i kvinnofridsprojektet som kommunen redan har startat, men också för att börja med grupper där man kommer att jobba med något som kallas för CAP-metoden, Children Are People too, en metod dŠr man fšrsšker bygga upp barnets sjŠlvbild och sjŠlvkŠnsla fšr att stšdja den egna identiteten, oavsett hur familjesituationen och den kulturella tillhšrigheten ser ut.

– Just nu är personal ute på utbildning i CAP-metoden, sedan ska vi starta grupper, ordna aktiviteter och annat, säger Helene Klapp.

Totalt fick länsstyrelsen i Skåne län 14 miljoner kronor att dela ut till skånes kommuner för behandlingsinsatser, förebyggande insatser och tidiga insatser mot narkotika och droger i år.

Pengarna är en del i de nationella handlingsplanerna för att förebygga alkoholskador och narkotikamissbruk och har delats ut i ett antal år.

Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons