Annons

Extra arbetskraft ska städa staden

Sex arbetslösa trelleborgare får nu jobb med att hjälpa till att städa staden från skräp och ogräs samt sköta parkerna. Två av de sex är ungdomar under 24 år.
Trelleborg • Publicerad 19 oktober 2013
Foto: Bass Nilsson

- Staden ska vara ren, snygg och trygg, säger Eric Samuelson (M), ordförande i tekniska nämnden som är ena parten i samarbetet.

Arbetsmarknadsnämnden är den som står för pengarna till satsningen och dess ordförande Ina Liljeberg (M), förklarar varför man genomför det här projektet:

Annons

- Vi har pengar kvar att använda i år och vi tycker att det här är ett utomordentligt tillfälle att ge sex personer chansen att få arbete under en tid. De ska dessutom få utbildning och arbetet kan ge dem meriter att få andra jobb i framtiden, säger hon.

I första hand ska projektet pågå detta år ut. De sex startade sitt arbete hos parkförvaltningen i Trelleborg redan 1 oktober.

- Vi betalar deras löner under tiden och dessutom står vi för kostnaderna för en halvtidstjänst som arbetsledare, säger Ina Liljeberg.

Eric Samuelson berättar att man på parkavdelningen dessutom ska återbesätta två tjänster med personer som även kan fungera som arbetsledare.

- Vår avsikt är att fortsätta projektet även nästa år, säger Ina Liljeberg.

Eric Samuelson säger att det inte är helt enkelt att bara ta in människor för att göra den här sortens arbete.

- Det handlar om säkerhet bland annat, eftersom man använder röjsågar och andra maskiner i arbetet.

Men det projekt som nu startat ser han enbart positivt på, och ser även han gärna en fortsättning under 2014.

- Om det sker under ordnade former och handlar om arbeten som annars inte blivit gjorda så är det bara av godo, säger han.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons