Annons

Extra allt ska få unga att utvecklas

För fyra år sedan avknoppades Yes ur UKM. Nu landar det i en heldag späckad av uppträdande, utställningar och workshops i allt ifrån att rita en zombieserie till hur man skriver en låt.
Trelleborg • Publicerad 6 september 2014
Fritidsledarna Anette Persson och Tobias Embretsen med Parkenchef Rebecca Segerhagen och Esmeralda Holtz. De arrangerar tillsammans med flera andra aktörer Yes nästa helg.
Fritidsledarna Anette Persson och Tobias Embretsen med Parkenchef Rebecca Segerhagen och Esmeralda Holtz. De arrangerar tillsammans med flera andra aktörer Yes nästa helg.Foto: Foto: Sara Johari

Det var för fyra år sedan, när kommunen ville ta ungdomsarrangemanget Ung kultur möts (UKM) ett steg längre som Yes arrangerades för första gången. Det är en chans för unga att spela sin musik, ställa ut sin konst eller visa upp någon annan talang på scen. Yes har sedan dess varit ett ständigt återkommande inslag några gånger per år.

– Nu ville vi ta det ett steg längre och göra det till en heldag med workshops, berättar Rebecca Segerhagen som är chef på Parken.

Annons

Tillsammans med anställda på fritidsgårdarna, Studieförbundet Vuxenskolan, Riffet och flera ungdomar har hon lyckats. Nästa lördag, den 13 september, slås dörrarna till Parken upp för alla mellan 12 och 25 år. Under eftermiddagen ordnas öppen scen och en rad workshops. På kvällen spelar fyra lokala band, en rappare och en dj live.

– Allt är gratis, det enda vi kräver är en bindande anmälan till workshopsen, säger Rebecca Segerhagen.

Nya intressen

Tobias Embretsen som jobbar som fritidsledare på Skegrie fritidsgård hoppas att dagen leder till att ungdomar hittar nya intressen.

– De som inte är delaktiga i föreningslivet sedan tidigare kanske hittar något att engagera sig i, säger han.

Rebecca Segerhagen menar att workshops är rätt väg att gå när det kommer till ungdomskultur.

– Det är detta som är inne i storstäderna just nu, det är det ungdomarna frågar efter. De vill få utvecklas inom sitt intresse eller kunna prova på något helt nytt, säger hon.

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons