Annons

Experten ger fyndiga tips

I helgen var det högtryck för loppisar runt om i Trelleborgs kommun. TA har kontaktat en expert som guidar dig bland fyndlådor och barnkläder.
Trelleborg • Publicerad 8 maj 2012
Maria Svemark. Foto: PRIVat Foto: Privat
Maria Svemark. Foto: PRIVat Foto: PrivatFoto: PRIVat Foto: Privat

Maria Svemark är utflyttad trelleborgare och journalist på Hemmets veckotidning.

Genom tidningen driver hon också en loppisbloggtillsammans med en kollega.

Annons

– Ett bra tips är att stanna till slutet på loppmarknaden. Då kan man få en kasse med allt möjligt för bara 20 kronor, säger Maria Svemark.

Hennes favoritloppis anordnas i september i Bösarp. Där har hon också gjort sitt bästa loppisfynd.

– Jag köpte en textil från 1970-talet som var jättehäftig. Och min pappa hittade jättebilliga träfigurer av en dansk designer, säger Maria Svemark.

Vilket är sämsta köpet du gjort på loppis?

– Haha, bra fråga. Jag har svårt att peka ut något så. Men jag gör ganska ofta misstaget att jag köper alldeles för mycket saker. Särskilt vintageklänningar som jag aldrig använder. Men det positiva med loppis är man kan sälja sakerna vidare.

Vad har du för tips till den som ska sälja saker på loppis?

– Det beror en del på vilka kunderna är. På en vanlig loppis är det bra att ha en plockskål med små billiga grejer. Det lockar folk. Är det en loppis med mycket barnkläder ska man vara noga med att sortera kläderna efter storlek så att kunden lätt kan hitta till exempel jeans i storlek 98.

Louise Löfgren
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons