Expert lägger ner

Expert-butiken på Algatan stänger ner. När vet inte ägaren Pia Holmdahl, utan det beror på den pågående utförsäljningen.
Trelleborg • Publicerad 6 oktober 2012

För några veckor sedan berättade butiksinnehavaren Pia Holmdahl att hon skulle fortsätta driva butiken, trots att Expert-kedjan gått i konkurs. Hon driver butiken som ett franchiseföretag och hoppades på att snabbt komma igång med en annan leverantör. Pia Holmdahl berättade då att hon hade beställt varor för flera hundra tusen när kedjan gick i konkurs. Vad som har hänt de senaste veckorna är oklart. Pia Holmdahl bekräftade på fredagen att butiken stänger ner, men vill i övrigt inte kommentera.

– Vi kommer att stänga butiken, när beror på hur det går med utförsäljningen, säger hon.

Tidigare i veckan började butiken att sälja ut varor, med reducerade priser om upp till 30 %. På fredagen sänktes detta ytterligare och varorna säljs nu ut till halva priset. På fredagen gapade redan flera hyllplan tomma.

Pia Holmdahl drev tidigare Nelanders foto, även denna butik på Algatan, vilken hon tog över efter sin far Sven Mårtensson. Fadern hade då drivit butiken sedan 1965, men företaget grundades redan 1925. I september 2010 köpte hon den konkurrerande Expert-butiken och slog då ihop de två butikerna till en i lokalen på Algatan 17.

Patrik Liljegren på fastighetsbolaget Nilpat, som äger lokalen, säger att det ännu inte kommit in någon uppsägning av lokalen och han i nuläget inte vet vad som kommer att hända med den.

Madeleine Gripsten
Sanna Wahanta
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.