Annons

Exklusiva fiskar stulna ur trädgårdsdamm

Fiskar, porslinsklot och andra prydnadssaker stjäls ur trädgårdar. Den senaste tiden har flera trädgårdar i kommunen haft besök av tjuvar med speciellt intresse av trädgårdsdekorationer.
Trelleborg • Publicerad 8 juli 2002

Många pyntar inte bara sina trädgårdar med blommor, träd och buskar. Olika former av prydnadsföremål är ett populärt inslag i många grönskande oaser. En fastighetsägare i Gislövs by har anmält till polisen att någon i förra veckan tagit sig in i deras trädgård och stulit sex stycken exklusiva fiskar ur en damm värda sammanlagt 6000 kronor. En av fiskarna uppges vara sex år gammal. En villaägare på Engelbrektsgatan har blivit bestulen på prydnadsföremål ur sin trädgård i form av en igelkott, en svamp, ett klot och en så kallad väderpinne, sammanlagt värda 1000 kronor. Också den stölden inträffade någon gång under förra veckan. Mellan fredag och lördag stals två vita porslinsklot ur en trädgård på Gullregnsvägen. Samtidigt så slogs en kruka med växter i sönder. Polisen har inga spår efter någon av förövarna utan hoppas på att hitta vittnen till stölderna.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons