Annons

EU-pengar till föreningar på Söderslätt

Fem olika organisationer i Trelleborg och Vellinge har sammanlagt beviljats strax över 1,8 miljoner kronor i EU-stöd genom organisationen Leader Söderslätt.
Trelleborg • Publicerad 12 juni 2009

TRELLEBORG/VELLINGE. Syftet är bland annat att utveckla landsbygden och skapa fler arbetstillfällen.

Mest pengar, strax över en miljon kronor, får organisationen Söderslättsmärkt. Med hjälp av kommunerna Skurup, Svedala, Trelleborg och Vellinge arbetar Söderslättsmärkt för att lyfta fram närproducerade jordbruksprodukter. 300 000 kronor går till projektet Annorlunda som drivs av föreningen Dissimilis i Vellinge. Tullstorpsåns ekonomiska förening får också 300 000 kronor. Söderslätts ridförening i Trelleborg tilldelas 200 000 kronor, och föreningen Sommarnätters leende och skeende 50 000 kronor.

– Det är länsstyrelsen som fattar det avgörande beslutet men det är ytterst sällan som de inte går på vår linje. Vi arbetar lokalt men vill skapa positiva exempel som andra tar till sig, säger Marianne Andersson, styrelseordförande för Leader Söderslätt.

Johan Silfversten Bergman
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons