Annons

EU-parlamentariker besökte gymnasiet

På torsdagen var Jonas Sjöstedt, EU-parlamentariker från vänsterpartiet, på Söderslättsgymnasiet och pratade om EU med ungdomar i årskurs två.
Trelleborg • Publicerad 27 maj 2004
BILD: KAROLINA KJELLBERG
BILD: KAROLINA KJELLBERGFoto: 

Innan han kunde börja blev jakt efter en ny sal. Den han skulle ha varit i var dubbelbokad. Men när han väl kunde börja inledde han med en liten varning. - Det här är inte den objektiva sanningen. Det här är politik och mina åsikter. Jonas Sjöstedt välkomnade frågor, till en början var det ändå bara han som pratade. Men när första frågan väl var ställd kom det många fler. Efter föredraget var eleverna överens om att det varit givande. - Man fick en bra uppfattning om hans åsikter, Jens Wesemann. Eleverna som går andra året på gymnasiet är 17 år och får inte rösta i valet i juni. Louise Möller tror att om hon skulle röstat så skulle hon förmodligen varit mer aktiv och sökt information. Hon berättar att hon inte visste så mycket om Jonas Sjöstedt innan. - Jag blev förvånad att han var så kritisk, säger Anna Björsjö. Eftersom han jobbar där så trodde jag att han var positiv till EU. Text: Karolina Kjellberg

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons