Ett torg i förändring

På onsdagen påbörjades arbetet med att flytta parkeringsplatserna på Stortorget. Från och med idag är det endast tillåtet att ställa sin bil längst i väster. På två rader finns det plats för ungefär 60 bilar.
Trelleborg • Publicerad 25 februari 2009
Än så länge skiljs den nya parkeringen och torget bara åt med tillfälliga medel. Antalet platser blir något färre än tidigare. Bild: Claes Nyberg
Än så länge skiljs den nya parkeringen och torget bara åt med tillfälliga medel. Antalet platser blir något färre än tidigare. Bild: Claes NybergFoto: 

Under onsdagen arbetade personal från tekniska förvaltningen med att skylta om på torget.

- Eftersom det varit torgdag började bilarna dirigeras om redan klockan sex i morse. De flesta lärde sig snabbt, säger schaktmästare Bengt Andersson.

En som blev förvånad är Susanna Grip.

- Jag blev lite chockad när jag svängde in här, jag visste inte alls om det här, säger hon.

Ännu märks parkeringen bara ut med provisoriska medel. De nya rutorna har inte målats upp.

- Vi väntar eftersom det är många förändringar på gång nu, säger Bengt Andersson.

Tidigare har TA skrivit att Tekniska nämnden planerar att flytta torgets infart till Nygatan. CB Friisgatan norr om Nygatan stängs av för biltrafik och blir gågata.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.