Annons

Ett tåg kommer lastat med sten

På onsdagen började man lossa det första tåget med sten från Halland till hamnutbyggnaden i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 8 februari 2012
Mitt ute i hamnen, på den östra sidan, lossas tågen med sten från Halland som ska användas till att börja bygga den nya östra pirarmen.
Mitt ute i hamnen, på den östra sidan, lossas tågen med sten från Halland som ska användas till att börja bygga den nya östra pirarmen.Foto: Claes Nyberg

Medan fartygstrafiken nu fungerar som en klocka med dagliga lossningar så räknar Thomas Frej från Netrail med en inkörsperiod för tågen.

– Det tar några dagar innan vi får det att fungera. Det är första gången men genomför en sådan här stor leverans av sten med tåg. Det är annars ett jobb som brukar gå på lastbil. När vi är igång på riktigt ska vi leverera 1 000 ton sten per dag, fem dagar i veckan, säger han, medan han övervakar lossningen av det första tåget på onsdagsmorgonen.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons