Annons

Ett steg närmare sportbar

Arbetet har försenats och skjutits fram. Men nästa vecka ska den nya receptionen på Södan stå klar. Mer renovering väntar dock redan i vinter.
Trelleborg • Publicerad 3 november 2010
Intill receptionen har en glasvägg som ska skärma av restaurangen satts upp.
Intill receptionen har en glasvägg som ska skärma av restaurangen satts upp.Foto: 
Foto: 
Snickaren Göran Hansson från Trebo räknar med att firman blir klar med sin del under onsdagen.
Snickaren Göran Hansson från Trebo räknar med att firman blir klar med sin del under onsdagen.Foto: 
Elektrikern Jonas Lundahl från EA installationer ska sätta upp lysrören, sedan är hans arbete i receptionen färdigt.
Elektrikern Jonas Lundahl från EA installationer ska sätta upp lysrören, sedan är hans arbete i receptionen färdigt.Foto: 
Vaktmästare Ingvar Andersson ser fram emot att få ta den nya receptionen i bruk. Ombyggnaden är även en första förberedelse inför den sportbar som fritidsförvaltningen hoppas ska öppna på Södan.
Vaktmästare Ingvar Andersson ser fram emot att få ta den nya receptionen i bruk. Ombyggnaden är även en första förberedelse inför den sportbar som fritidsförvaltningen hoppas ska öppna på Södan.Foto: 

– Det har varit en byggarbetsplats länge och lite jobbigt för oss, men nu ligger det värsta bakom oss, säger Ingvar Andersson.

Han är en av tiotalet vaktmästare på Söderslättshallen. Medan bygget pågått har han och kollegorna fått flytta in i ett av biljettbåsen vid entrén. Nu ska de snart flytta tillbaka till sin om- och utbyggda reception. Där kommer de att få sällskap av fritidsförvaltningens Monica Limås.

Annons

– Vi ska bli mer serviceminded. Hon ska kunna ta emot och lämna ut nycklar och så vidare, säger fritidschefen Kenth Sjövall.

Ingvar Andersson har jobbat på Söderslättshallen i 15 år och sett lokalernas behov av renovering växa.

– Här passerar ju tusentals människor varje dag. På helgen är det mest publik, men i veckorna är det träning hela eftermiddagen och hela kvällen, säger han.

Från början var tanken att receptionen skulle stå klar redan innan sommaren men arbetet har försenats och påbörjades inte förrän efter semesterperioden. Den här veckan lägger snickarna och elektrikern sista handen vid arbetet. Sedan återstår bara möblering innan vaktmästarna och Monica Limås kan flytta in.

I samband med renoveringen av receptionen har en vägg satts upp mellan restaurangen och foajén, och en vid ingången mot B-hallen. Meningen är att ingång till restaurangen i framtiden ska kunna ske direkt från parkeringen. Kenth Sjövall förhandlar med den nuvarande arrendatorn om serveringens framtid.

– Genom de nya väggarna får restaurangen sitt eget liv, men vad som ska hända med verksamheten är inte bestämt, säger Kenth Sjövall.

TA har tidigare skrivit om att det finns planer på att skapa en sportbar med ett större matutbud än vad kafeterian som finns på Södan idag erbjuder.

– Det är fortfarande tanken. Vi vill förnya. Men den nuvarande arrendatorn har ett kontrakt som inte går att säga upp. Så bra var det skrivet, säger Kenth Sjövall.

Just nu pågår diskussioner mellan arrendatorn och fritidschefen kring eventuella investeringar eller upphävning av kontrakt.

Efter att renoveringen blir klar planerar fritidsförvaltningen att hänga upp en 50 tum stor tv där det ska visas sport i serveringen.

– Vi vill att det ska bli mer av en sportkrog.

Anna Thulin
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons