Annons

Ett steg närmare ny väg

Planerna på en förlängning av Västra ringvägen norrut till väg 108 är ett steg närmare verkligheten. De klagande grannarna och markägarna fick inget gehör hos länsstyrelsen.
Trelleborg • Publicerad 7 april 2011

Överklagandet av detaljplanen som ska göra den nya vägen möjlig kommer dels från personer som bor vid Goenissses väg, dels från markägare där vägen ska dras fram.

De boende vid Goenisses väg menar bland annat att vägen får en drastisk påverkan på deras boendemiljö och är oroliga för att farligt gods ska fraktas på vägen. Markägarna anser att det är slöseri med den fina åkermarken att bygga väg på den. Båda parter föreslår även andra lösningar eller andra dragningar av den nya vägen.

Annons

Länsstyrelsen anser dock att deras argument inte håller.

Länsstyrelsen har redan granskat planen enligt plan- och bygglagen och gett sitt godkännande när det gäller de boendes hälsa. De alternativa lösningar som de klagande för fram går inte att pröva vid ett överklagande, enligt länsstyrelsen.

Kommunen har gjort riktiga bedömningar när det gäller att väga det allmännas intresse att dra fram vägen mot de enskildas intresse, menar länsstyrelsen.

Den nya vägen ger inte heller de klagande så stora besvär med risker, ökad trafik, bullerstörningar och sämre luft att det är skäl att stoppa planen.

Därför avslås överklagandena.

Martin Strandberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons