Annons

Ett steg närmare bygge av rättspsyk

Det rättspsykiatriska centrumet i Mellanköpinge har kommit ett steg närmare verklighet. Mark- och miljödomstolen avslår alla överklaganden från de närboende.
Trelleborg • Publicerad 30 oktober 2013

Även Sverigedemokraten Per Klarberg får nej på sitt överklagande. Liksom länsstyrelsen anser mark- och miljödomstolen inte att Per Klarberg är sakägare (han bor i Smygehamn) och att han därmed inte har rätt att överklaga. Som fullmäktigeledamot har Klarberg haft möjlighet att göra sina synpunkter hörda där.

De närboendes synpunkter på etableringen av rättspsyk är många. De tio som har överklagat menar bland annat att deras trygghet försämras. De riskerar också att få problem med sämre utsikt och ökad insyn. Dessutom lär värdet på deras fastigheter minska, menar de boende som också anser att det är fel att bygga på högklassig jordbruksmark.

Annons

En av de som har överklagat oroar sig också för att det finns risk att fastigheter och människor skadas ifall svårt sjuka individer permitteras i området.

Mark- och miljödomstolen skriver kortfattat i domen att det är en kommunal angelägenhet att planlägga användningen av mark och vatten, och att kommunen i den här frågan verkar ha gjort en rimlig avvägning mellan olika intressen. Domen kan överklagas till mark- och miljööverdomstolen.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons