Annons

Ett riktigt Älgaslag mitt i Parken

En grabbig pjäs om älgjakt, skriven av en kvinnlig dramatiker från norra Skåne. Kan det vara nåt för trelleborgspubliken?
Trelleborg • Publicerad 12 februari 2006
En scen ur Älgaslag. FOTO: Regionteatern Blekinge Kronoberg
En scen ur Älgaslag. FOTO: Regionteatern Blekinge KronobergFoto: 

Jodå, publiken strömmade till Parken i lördags när Regionteatern Blekinge Kronoberg gästade stan med sin uppsättning Älgaslag.

– Det är nästan fullsatt, konstaterade en nöjd Joacim Lundberg, ordförande i Trelleborgs Teaterförening som stod som arrangör av föreställningen i Parken.

Annons

Joacim Lundberg själv stod i dörren och hälsade publiken välkommen.

– Det är glädjande att vi fortfarande har runt 150 medlemmar i föreningen trots att vi har ombildats. Jag tror bara att vi har tappat ett tjugotal.

Lördagens föreställning var föreningens första gästspel för året. Komedin Älgaslag är skriven av en skånsk dramatiker, Gertrud Larsson, som också brukar uppträda i Malmöbaserade komikerduon Åsa & Gertrud. Och visst fnissades det friskt och igenkännande i publiken när dialogen drev hejdlöst med det man brukar betrakta som typiskt manliga poser och sätt att uttrycka sig. Särskilt de kvinnliga skådespelare som spelade män i jaktlaget framkallade en hel del skratt.

Många i publiken som TA pratade med innan föreställningen tyckte att det är positivt att det numera händer en hel del i Parken.

Kjell Grender med sällskap hade tagit sig från Skåre för att se pjäsen.

– Jag är med i teaterföreningen sedan tidigare. Det är kul med den här satsningen. Det kunde ha varit ännu mer teater i Trelleborg.

Bland publiken fanns både vana teaterrävar och förstagångsbesökare.

Emelie Folkstrand och Åsa Hansson brukar vanligtvis inte gå på teater, men de hade blivit bjudna av en släkting.

– Jag visste ingenting om pjäsen när jag kom hit, men hade hört att det skulle vara en blandning av Pistvakt och Sällskapsresan, kommenterade Emelie Folkstrand. Pistvakt har jag aldrig sett, men pjäsen är väl ganska kul.

Om det blir fler teaterbesök har de ännu inte bestämt sig för.

Annons

Louise Voll Ercolino

Fotnot.Läs recensionen av Älgaslag på sidan B14.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons