Annons

Ett klot, tio käglor – mycket glädje

Bowling är en populär sportlovsaktivitet. I Trelleborgs bowlinghall roar sig ett flertal lediga ungdomar när TA tittar in.
Trelleborg • Publicerad 24 februari 2006
Bowling är en perfekt sportlovsaktivitet. Det tycker Joachim Olsson, Maximilian Anderberg och William Anderberg.BILD: KAJSA JENSEN
Bowling är en perfekt sportlovsaktivitet. Det tycker Joachim Olsson, Maximilian Anderberg och William Anderberg.BILD: KAJSA JENSENFoto: 
Bowling är en färgglad sport.BILD: EMELIE JOHANSSON
Bowling är en färgglad sport.BILD: EMELIE JOHANSSONFoto: 

Det är sportlovsvecka och fullt ös i Trelleborgs bowlinghall på Valldammsgatan. När vi kommer in i lokalen möts vi av ljudet från fallande käglor och synen av skrattande ungdomar som springer runt i sina tvåfärgade bowlingskor. Trelleborgs bowlinghall är ett familjeföretag som funnits i fyra generationer.

– I år firar vi 30 års jubileum, berättar Anne Bengtsson.

Annons

Att det är många barnfamiljer som kommer hit faller sig naturligt. Lukas Jönsson är och bowlar tillsammans med sin pappa och bror.

– Jag gillar bollsporter men tycker även att bowling är roligt, säger Lukas Jönsson.

Anne Bengtsson tror att många uppskattar sporten eftersom det inte finns så många regler och för att det inte är så konditionskrävande. – Vi som tävlar i bowling vet att det är konditionskrävande på tävlingar men inte om man bara kommer hit och spelar, säger Anne Bengtsson.

Runt om i lokalen står massor av läskflaskor och doften av varmkorv är svår att undvika. På en av banorna spelar Ted Jakobsson.

– Jag brukar bowla ibland eftersom det är kul, berättar Ted Jakobsson.

Sporten är inte bara populär bland de yngre. I lokalen roar sig även lite äldre människor. Lena Wemmenbro, 58, från Vellinge är lite av en stammis. En gång i veckan spelar hon bowling.

– Jag gillar inte sport men bowling är kul, säger Lena Wemmenro.

När vi lämnar hallen är det fortfarande folk som spelar och har roligt.

– Alla kan lära sig spela bowling, säger Anne Bengtsson.

Kajsa JensenEmelie Johansson

Unga reportrar

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons