Ett dygn framför skärmen på Bastionen

På fredagen satte sig 45 elever från Söderslättsgymnasiet i en sal på Bastionen för att spela dataspel i ett helt dygn. LAN-et, det lokala nätverket, har Daniel Jovanovski, satt ihop.
Trelleborg • Publicerad 22 mars 2013
På fredagen startade ett LAN, ett lokalt nätverk för dataspel, med 45 deltagare, på Bastionen. LAN-et ska pågå ett helt dygn i sträck.
På fredagen startade ett LAN, ett lokalt nätverk för dataspel, med 45 deltagare, på Bastionen. LAN-et ska pågå ett helt dygn i sträck.Foto: Claes Nyberg

-Det är elevkåren som står bakom det, säger han. Men det är jag som jobbat med det här.

För Daniel Jovanovski har det varit en dröm att ordna ett LAN sedan han började i första årskursen. Nu går han i trean och drömmen har äntligen blivit sann.

-Vi spelar LOL – League of Legends, Counterstrike och Starcraft bland annat, berättar han.

45 spelare hade Daniel Jovanovski fått ihop till sitt Lan.

-Mycket mer än så går det inte att ha, av tekniska orsaker, säger han.

Det tekniska intresserar Daniel Jovanovski mycket. Han läser på det naturvetenskapliga programmet och planerar att studera vidare till civilingenjör, med inriktning på teknik för datorer.

-Det vore ju fantastiskt intressant att forska kring hur man kan gå vidare från kiseldatorerna, säger han.

Det pågår experiment på flera olika områden hur man ska kunna ersätta kiseln i datorerna.

Men ännu så länge är det dataspelen och LAN-et på Bastionen som gäller för Daniel Jovanovski.

-Ett stort tack också till de lärare som ställer upp och är här på natten, så att vi kan spela ett helt dygn, säger han.

Martin Falkenby
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.