Annons

Ett 150-tal minglade på vernissagen.

Vilken fest det blev! Vernissagen av utställningen "Ikon" lockade 0närmare 150 besökare till Axel Ebbes konsthall på onsdagskvällen, som vandrade runt i vimlet, läppjade på cider, såg målningar, foto, glas, keramik, grafik och textilier.
Trelleborg • Publicerad 17 april 2002

Premiärvisningen kröntes av ett tal av Trelleborgs nye kulturchef Jörgen Flink. - Den här visningen är ett nytt, djärvt grepp och intressanta tolkningar av begreppet ikon, säger Sara Jansson från Malmö, som kom för att se kompisen Anders Jandérs verk. Det myllrade med besökare både på botten- och övervåningen i konsthallen. Flera av de 100 elever på estetlinjen på Östra Grevie folkhögskola fanns på plats under vernissagekvällen. Totalt visas 150 olika verk fram till 20 maj. Idén att integrera elevernas arbeten med Axel Ebbes skulpturer och reliefer kläckte tillförordnade museichefen Ingela Jacobsson när man planerade inför utställningen tillsammans med några av lärarna på skolan. - På grund av att museet renoveras var Axel Ebbes konsthall det enda alternativet. Eftersom det är så många verk som visas var vi helt enkelt tvungna att ställa ut verk även på bottenvåningen tillsammans med Ebbes skulpturer, vilket visar sig vara riktigt lyckosamt, säger hon. Hängningen av konstverken har pågått ända sedan i måndags, då den första transporten av konst anlände till Trelleborg. Sedan dess har eleverna och lärarna försökt hitta en passande komposition av konstverkens placering. - Axel Ebbe skulle nog ha gillat det här, tror Jörgen Flink, som gjorde sitt första offentliga framträdande som kulturchef.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons