Esmeralda dansar sig genom UKM

Esmeralda Petrov har dansat så länge hon kan minnas. När UKM går av stapeln på lördag i Parken är det tredje året somEsmeralda är med och dansar..
Trelleborg • Publicerad 9 mars 2007
Esmeralda Petrov lärde sig att dansa på Backafalls ungdomshus.BILD: TOMAS NYBERG
Esmeralda Petrov lärde sig att dansa på Backafalls ungdomshus.BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

När Esmeralda Petrov var tio år testade hon dans på Backafalls ungdomshus. Hon tyckte det verkade vara en rolig grej och började där med sin kompis.

– Vi är ungefär 15 stycken i gruppen men det varierar. Man får gå på träningarna när man känner för det, berättar Esmeralda. Hon går dit så ofta hon har möjlighet. I årets UKM ställer hon upp med street dance. De andra åren har det varit magdans och street dance i grupp. Musiken är en rock and blueslåt som är hämtad från filmen "Take the lead". Koreografin har Esmeralda gjort tillsammans med sin moster och sin danslärare Siham.

Esmeralda tänker fortsätta med dans i framtiden och funderar på att bli danslärare.

– Jag gillar att stå på scen och är intresserad av ungkultur, säger hon.

Hon tycker att det är roligt att visa vad hon kan och antagligen kommer vi att få se mer av Esmeralda Petrovs talanger i framtiden.

Hanna Pålsson

Ung reporter

Fotnot: I morgon presentera TA alla deltagare i den lokala uttagningen till UKM.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.