Annons

Ersättning för skyfall blir i miljonklassen

Skyfallen i augusti kan komma att kosta kommunen miljontals kronor. Tekniska nämnden erbjuder sig stå för självrisken.
Trelleborg • Publicerad 25 augusti 2006

Förstörda källarutrymmen, skadade bilar och fördärvade prylar. Det är facit efter de våldsamma störtskurarna som drabbade ett hundratal hushåll i Trelleborg vid två tillfällen, dels den 2 augusti, och dels den 11 augusti.

– Vi gör en uppföljning. Anställda från Kommunal teknik kör runt till dem som anmält att de haft problem till följd av regnet, säger VA-chefen Lars Thysell.

Annons

Drabbade har av kommunen uppmanats att ta kontakt med sina försäkringsbolag för att få ut ersättning för allt det som fördärvades i spåren av skyfallen.

– Trelleborgs kommun betalar självrisken, förutsatt att det kan beläggas att det har samband med antingen kommunens brunnar eller stuprör, fortsätter Lars Thysell.

Vad gör ni om försäkringen inte täcker det skadade?

– Då får vi titta på varje sådant enskilt fall och göra en bedömning, svarar Thysell.

Hittills är det ett tiotal villa- och lägenhetsinnehavare med skadeståndsanspråk, som hört av sig till Kommunal teknik. Och ett 60-tal har anmält att de har fått skador till följd av regnet.

– Ytterligare trelleborgare kommer troligen att lämna in begäran om ersättning, förmodar Lars Thysell.

Hur mycket notan, som Kommunal teknik får stå för, är långtifrån klart:

– Det lär bli mer i miljonklassen än hundratusentals kronor, tror Thysell.

En av de drabbade är Elsa Rydberg, boende i lägenhet vid Nygatan:

– Skönt om vi får självrisken betald. Bilen som vi hade i garaget blev skadad, liksom tavlor som stod i källarförrådet. Puh, vad jag städade och tömde sura kartonger, innan det kom ännu ett skyfall, säger hon.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons