Annons

Envis kamp för Köpingeskolan

"Spel för gallerierna" kallar föräldrar och elever på Köpingeskolan löftet om att flytta eleverna till paviljonger på Öster. I lördags krävde de en långsiktig lösning.
Trelleborg • Publicerad 3 mars 2007
Cirka 250 personer demonstrerade i går för att rädda Köpingeskolan. Bild: Claes Nyberg
Cirka 250 personer demonstrerade i går för att rädda Köpingeskolan. Bild: Claes NybergFoto: 

– Jag vet många som vill byta skola nu. Jag också. Vem vill flyttas runt hela högstadiet? säger Linnea Nordqvist.

Hon går i sjuan på Köpingeskolan och är trött på att aldrig få besked om hur hennes skoltid kommer att se ut. I torsdags beslutade skolnämnden att paviljonger ska sättas upp i anslutning till Pilevallskolan där eleverna ska kunna gå i höst. Detta är dock endast en tillfällig lösning på ett år. Och samtliga ämnen kommer inte kunna undervisas där.

Annons

– Vi ska gå på Pilevallskolan också. Och vissa ämnen, som slöjd och NO, vet vi inte var vi ska ha. Så det blir väl att flytta runt igen, säger Sandra Ekström som också går i sjuan.

I lördags hölls en stor demonstration som gick från Rådhuset och slutade i Stadsparken. Väl framme spelade The Amplifire, bestående av gamla Köpingeelever, rockklassiker samtidigt som andra elever buggade på scen. Flera föräldrar till elever på skolan höll tal. Och en rad gamla elever gav sitt stöd. Till exempel simmaren Jonas Tilly:

– Jag gick på skolan förra gången den stängdes för mögelskador. För sju-åtta år sedan. Vi blev under en termin inhysta i trånga lägenheter på Fagerängen. Jag minns det som en jobbig tid och det var en enorm lättnad att få komma tillbaka till skolan. Därför vet jag hur viktigt det är för dagens elever att få sin skola renoverad, sa han.

Ett annat problem som togs upp var den långa väntetiden innan besked kan ges från skolnämnden. Först den 1 juli vet eleverna hur deras framtid kommer se ut. Det är alldeles för lång tid tycker många.

– Vi kräver besked innan mars månad är slut, sa Lennart Nordqvist, en av föräldrarna.

Sofia Bergström

0410-545 63

sofia.bergstrom@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons