Annons

Ensemble med rätt att roa

Varken julgröten eller julskinkan är kokad och många har inte börjat tänka på klappar. Men för Trelleborgsrevyn ligger fokus redan på det som händer fem dagar efter nyår, när ridån åter upp för nyårsrevyn.
Trelleborg • Publicerad 14 december 2008
Nye kapellmästaren Magnus Rosengren och ensemblen sliter hårt för att få allt på plats inför nyårsrevyns premiär om tre veckor.Klädansvarige Margareta Rufelt ser till så att Anna Törnqvist och Caroline Lindkvist har scenkläder som passar. Bilder: Tomas Nyberg
Nye kapellmästaren Magnus Rosengren och ensemblen sliter hårt för att få allt på plats inför nyårsrevyns premiär om tre veckor.Klädansvarige Margareta Rufelt ser till så att Anna Törnqvist och Caroline Lindkvist har scenkläder som passar. Bilder: Tomas NybergFoto: 

Det är söndag förmiddag och Trelleborg slumrar fortfarande sin helgsömn. Men inne på Grand ilar skådespelare och scenpersonal omkring med kaffekoppar och manuskript i händerna. Rekvisita bärs in och scenkläder provas till allmän munterhet hos ensemblen.

Det börjar dra ihop sig nu. Om tre veckor är det premiär för "009 med rätt att roa" där revynestorn Nils-Gunnar Snygg agerar James Bond. - Men även om revyn har den titeln så är det egentligen inget riktigt Bondtema över den, säger Nils-Gunnar Snygg.

Annons

- Nej, snarare bondtema, inflikar den på grund av återbud akutinsatte kapellmästaren Magnus Rosengren och skrattar.

Revyn är som det sig bör en salig blandning av dans, musik och skådespeleri. Som vanligt tar revyn upp och driver med aktuella händelser, både lokalt och regionalt.

Ensemblen har repeterat på allvar i sitt hus i Tommarp sedan början av november och på söndagen repade medlemmarna för första gången på Grand.

Under repetitionen sitter sång- och dansnumren långt ifrån som de ska och det finns många saker att fila på. Men ingen verkar orolig för att inte hinna i tid till premiären.

- Det kommer att gå bra, men det gäller så klart att vara motiverad och fokuserad, säger koreografen Christel Hansson Björkegren som ska se till så att alla danssteg sitter som de ska.

Det gör de säkert, tids nog. Och då kan revyn äntligen få uppleva det som göre mödan värt. Att möta publiken.

- Att se publiken ha roligt och lämna salongen leende, det är jäkligt kul, säger Nils-Gunnar Snygg.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons