Annons

Engelsk ryttare delade med sig av sina tips

Han har ridit alla typer av hästar och tävlat världen runt. I lördags kom engelsmannen James Fisher till Trelleborgs Ryttarförening för att dela med sig av sina erfarenheter.
Trelleborg • Publicerad 6 februari 2006
Caroline Hult och hennes häst Lucky får en lektion i banhoppning av James Fisher.
Caroline Hult och hennes häst Lucky får en lektion i banhoppning av James Fisher.Foto: 

James Fisher har precis avslutat sin ritt med hästen Lucky. Det är kallt i ridhuset men Lucky är varm, trött och svettig.

– Nu måste hon få vila sig. Hon är helt slut, säger Caroline Hult som har hand om Lucky.

Annons

Det tar på krafterna att tränas av ett proffs som James Fischer. Han har 25 års erfarenhet av banhoppning och har bland annat deltagit i World Cup.

– Det är roligt att James är här. Han har så mycket internationell erfarenhet av fälttävlan och det som gör det så speciellt är att han rider alla sorters hästar, inte bara de bästa. Han vet hur man ska ta sig an en vanlig häst med vardagsproblem och hur man tävlar på en enklare nivå. Annars är det vanligt att ryttare i James Fishers klass är så vana vid de bästa hästarna att de kan ha svårigheter att hantera de hästar som vanligt folk använder sig av. Vi är väldigt glada att han kunde komma hit till oss. Det är första gången men det kanske blir fler tillfällen, säger Caroline Hult och följer en trött Lucky ut i vintersolen.

Therese Löfstrand

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons