Annons

Endast nio fler trelleborgare på ett halvår

Befolkningsantalet står nästan stilla i Trelleborgs kommun. Det är långt kvar till målet om 50 000 invånare år 2015.
Trelleborg • Publicerad 14 augusti 2014
Foto: 

När Statistiska centralbyrån redovisade befolkningsstatistik för första halvåret 2014 var det en dyster läsning för Trelleborg. Befolkningen har endast ökat med nio personer sedan januari. Det är några fler födda än döda i kommunen och samtidigt några fler inflyttade än utflyttade. I dag bor det 42 846 personer här.

- Det är ingen stor ökning, men samtidigt har vi aldrig varit så många trelleborgare som nu, säger kommunalråd Ulf Bingsgård (M).

Annons

Enligt en befolkningsprognos bör kommunen ha 50 000 invånare 2025. På elva år måste det alltså födas och flytta in över 7 000 personer till Trelleborg.

- Kanske blir det svårt. Men vi har många nybyggnationer på gång. Sockerbrukstomten, Sjöjungfrun, Centralskolan och så vidare. Det blir många lägenheter klara inom ett eller två år, säger han.

I Vellinge är ökningen något högre än i Trelleborg, 90 fler Vellingebor blev det under halvåret och nu är man totalt 33 897 invånare i kommunen. Den främsta anledningen till ökningen är att många flyttade in, 69 personer.

Lisa Kron
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons