Annons

En vecka kvar av jullovsaktiviteter

Jullovet är inne på sin sista vecka och snart är det dags för barn och ungdomar att åter sätta sig vid skolbänkarna. Men det finns fortfarande lite fritid kvar att ta vara på.
Trelleborg • Publicerad 4 januari 2006
Om och om igen övade Victor Nilsson samma moment på sin skateboard. I bakgrunden väntar Emil Matsson i silverfärgad hjälm och Johan Hoffbrink i svart på sin tur.Bild: Tomas NybergFoto: 
Två isprinsessor tar igen sig en stund. Emmie Lindeberg och Amelia Bååth är dock snart tillbaka på isen igen. BILD: CLAES NYBERGFoto: 
Richard Hansmar spelar en omgång Age of Empires på Cybercafé.BILD: CLAES NYBERGFoto: 

När snön regnar bort flyttar de flesta aktiviteter inomhus. Ishallen på Söderslättshallen är till exempel välbesökt.

Omkring 100 skridskoåkare samsas om hockeyrinken, en del med bra fart under skenorna medan andra försiktigt stapplar sig fram.

Annons

Kompisarna Emmie Lindeberg och Amelia Bååth har åkt skridsko tillsammans förut men där är först nu de lärt sig på riktigt. Och de tycker det är kul.

– Jag vill bo här! säger Amelia Bååth

– Men var ska man sova då? undrar Emmie Lindeberg

Tjejerna pausar utanför isen när Allehanda träffar dem. Men efter fem minuters vila kör de igen.

– Ju mer man tränar desto mer lär man sig, säger Amelia Bååth. På Endless Gaming på Östergatan är det betydligt varmare än i ishallen men koncentrationen är densamma. Spelcentrat har haft fler besökare under jullovet än normalt. I mörkret sitter 15 killar och spelar när Allehanda tittar in. Jesper Kleinmann och Andreas Magnusson sitter och spelar internetspelet Arenan. De är båda återkommande gäster framför datorskärmarna – Här är fler datorer och man kan spela mot varandra, säger Jesper Kleinmann.

Richard Hansmar står vid disken och betalar för att få spela en timme.

– Min syster sitter vid datorn där hemma så där kan jag inte spela, säger Richard Hansmar.

Han har varit här och spelat åtta gånger under jullovet. Oftast Age of Empires eller Counter Strike. Men Richard Hansmar har hunnit med annat också.

– Jag har åkt pulka vid Bryggaregatan och varit hos min faster utanför Askeröd.

På tisdag börjar Richard Hansmar skolan igen men det är inget som han uppfattar som tråkigt. Tvärtom.

Annons

– Det ska bli kul att träffa alla kompisar igen för det gör man inte så mycket när det är lov.

Magnus Aspegren

0410-545 31

magnus.aspegren@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons