Annons

En utsträckt hand

Trelleborg • Publicerad 17 februari 2005

I torsdagens Trelleborgs Allehanda talade kommunalrådet Egil Ahl (s) om att sjunga med Lasse Berghagen och sträcka ut en hand mot byggnadsnämnden och stadsbyggnadskontoret.

Och på trosdagens eftermiddag presenterar Egil Ahl och stadsbyggnadschefen Stefan Ferm ett gemensamt uttalande där de framhåller att de båda tycker att utbyggnaden av Stavstensudde är utomordentligt viktig för Trelleborg och framhåller vikten av att planeringen går snabbt undan så att bygget kan starta på utsatt tid.

Annons

"Lika självklart är det ett starkt gemensamt intresse hos undertecknade att vi tillsammans kan arbeta vidare under planprocessen med det nu utställda översiktsplaneförslaget. Vi kommer därför att gemensamt granska och analysera förslaget så att detta blir så bra som möjligt inför kommunfullmäktiges behandling av ärendet" skriver Stefan Ferm och Egil Ahl.

De båda menar också att den kritik som drabbat det första planförslagt för Stavstensudde inte påverkat kommunledningens förtroende för Stefan Ferm eller för hans kompetens.

Stefan Ferm ska också parallellt med översiktsplanen och tillsammans med kommundirektören och fastighetschefen samt anlitade externa planförfattare och konsulter arbeta vidare med att genomföra detaljplanen och upprätta exploateringsavtal.

Målsättningen är att Stavstensudde skall kunna stå färdigt vid planerad tidpunkt.

Lasse Bryggare

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons