Annons

En tröstande mjukis för ambulansfärden

Trelleborg • Publicerad 7 juli 2005

Det är kanske inte alla som vet att det finns ett speciellt fack för nallar i många av region Skånes ambulanser. Och under torsdagen fyllde Rebeckalogen på nalleförrådet i Trelleborg.

Mitt bland alla slangar, skärmar, gummimanicker och annan, kanske lite skrämmande utrustning i ambulansen, finns det ett speciellt fack märkt "nallar".

Annons

Nallarna är till för att ge lite tröst och lugna de barn som är tvungna att åka med ambulansen.

– De är väldigt avledande för barnen och det betyder mycket, säger Nicklas Jakobsson, ambulanssjukvårdare.

I Trelleborg har räddningstjänstens station klarat sig ganska länge på skänkta nallar, men man har också fått skicka efter en hel del av de mjuka glädjespridarna från Malmö.

– Det är svårt att säga hur många barn som åker med ambulansen i Trelleborg, vi har ju också en hel del transporter mellan sjukhusen, det kan vara allt från två till femhundra barn per år, säger Håkan Gustavsson, stationschef.

Rebeckalogen nr 34, Victoria, i Trelleborg, som är en del av Odd Fellow, har tidigare skänkt nallebjörnar till räddningtjänsten i Trelleborg och nu var det alltså dags igen.

30 stycken mjuka, specialframtagna Odd Fellow nallar överräcktes av övermästare Marie-Louise Wallin till en glad Håkan Gustavsson.

Åsa Meierkord

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons