En tredjedel av niorna fick inte godkänt

Ungefär en tredjedel av Köpingeskolans nior saknar betyget godkänt i antingen ett eller flera av kärnämnena. Det bekräftar skolans rektor Ronnie Svanberg.
Trelleborg • Publicerad 5 februari 2008
Bild: Scanpix
Bild: ScanpixFoto: 

Lyckas inte dessa elever förbättra sina kunskaper i matematik, svenska och engelska under våren riskerar de att bli obehöriga till gymnasiet.

– Brister i engelska språket hos eleverna har bidragit till att en del av våra elever helt enkelt inte fått godkänt. Därför har vi förstärkt undervisningen. Det började vi med redan i höstas Vi erbjuder 130-140 minuter extra i veckan, berättar Ronnie Svanberg.

Exakt 20 procent av alla nior i Trelleborgs kommun saknade godkänt i ett eller flera kärnämnen i betyget som gäller förra terminen, det vill säga hösten 2007.

Köpingeskolan ligger sämst till i förhållande till de andra skolorna mot bakgrund av att 28 procent av skolans nior saknar godkänt i ett eller flera kärnämnen.

Ronnie Svanberg sätter nu sitt hopp till den utvidgade undervisningen i engelska:

– Enstaka elever saknar tillräckliga kunskaper i svenska, men det är framför allt i engelska de största insatserna behövs, fortsätter han.

Annika Håkansson på skolkontoret betonar:

– Det kan hända mycket under sista terminen i nian. Många av eleverna kan mycket väl vara på god väg att uppnå sina mål genom att få godkänt i matematik, svenska och engelska.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.