Annons

En till sjukhus efter källarbrand

Natten till fredag fördes en person till sjukhus efter att det börjat brinna i en källare på Rönngatan i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 2 november 2012

Det var klockan 01.45 som räddningstjänsten larmades till platsen efter att de boende känt röklukt och ringt SOS Alarm. När räddningstjänsten kom fram till platsen höll de boende i husets fyra lägenheter på att ta sig ut ur fastigheten.

– Det brann kraftigt i källaren, man såg tydligt lågorna genom fönstret och svart rök fyllde trapphuset, säger Leif Brobeck, insatschef på räddningstjänsten i Trelleborg.

Annons

Räddningstjänsten gick in i källaren med rökdykare som släckte branden. En annan styrka sökte igenom lägenheterna för att säkra att ingen fanns kvar där inne.

Branden var snabbt släckt och trapphus och lägenheter kunde vädras ut.

En kvinna hade fått rök i sig och fördes till Lasarettet i Trelleborg för kontroll. Det ska dock inte röra sig om några allvarligare fysiska skador.

– Hon satt och hostade så vi tog det säkra före det osäkra, säger Leif Brobeck.

Vad som startat branden är i nuläget okänt. Polisen har spärrat av området för att genomföra en teknisk undersökning.

– Vi kan inte säga om den är anlagd eller inte, men det kan inte uteslutas och därför gör vi en undersökning för att få mer kött på benen, säger inre befäl på polisen i södra Skåne.

Mikael Hallqvist
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons