Annons

En till sjukhus efter brand i skateboard

En person fick föras till sjukhus efter att en elskateboard på laddning fattat eld på tisdagseftermiddagen.
Trelleborg • Publicerad 12 maj 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Stephen Brashear

Familjen kom hem till villan på Prästahejdan i västra Trelleborg vid 17-tiden på tisdagen och möttes av rök och öppna lågor från ett av rummen. De försökte själva släcka med en filt, men utan att lyckas.

När Trelleborgs räddningskår anlände låg det kraftig rök i hela huset, och det brann både i ett skåp och den elektriska manick – en så kallad hoverboard som stått på laddning – som sannolikt orsakat elden.

Annons

För räddningstjänsten blev det inte svårt att släcka för att sedan koncentrera sig på att vädra ut huset. Men en person som andats in mycket rök fick föras till sjukhus för tillsyn.

– När det handlar om litiumbatterier som brinner är det ingen hälsosam rök precis, kommenterar Leif Brobeck, yttre befäl vid Trelleborgs räddningskår.

– Vi har haft en del bränder med sådana här brädor. Det är inte att tillråda att ställa dem på laddning när man inte är hemma. I synnerhet inte på natten. Men å andra sidan finns det inget förbud heller.

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons