En tävling för musikhjältar

Koncentration och snabba fingrar. Det är två viktiga egenskaper för att bli bra på gitarr. Guitar hero är just nu en av de mest populära aktiviteterna på ungdomsgården Backafall. Under torsdagen var det tävling.
Trelleborg • Publicerad 19 februari 2009
Samir Alkic kommer ofta till Backafall för att spela. De andra sitter runt omkring honom och tittar på när han samlar poäng. Bild: Claes Nyberg
Samir Alkic kommer ofta till Backafall för att spela. De andra sitter runt omkring honom och tittar på när han samlar poäng. Bild: Claes NybergFoto: 

Både mellanstadie- och högstadieelever fick en chans att mäta sina färdigheter i gitarrspel under torsdagen.

I den lägre åldersgruppen anmälde elva personer sig. Många spelar på ungdomsgården även när det inte är tävling. Men på torsdagen var det extra häftigt, eftersom spelet visades på projektorduken i stället för på tv:n.

- Jag är här varje dag och spelar, berättar Edgar Ignatavicius.

Han har flera stycken favoritlåtar, bland annat Living on a prayer och What I've done.

En annan som övar mycket är tävlingens enda tjej, Rasha Moulla.

- Jag spelar hemma med mina bröder. Vi har trummor och mick också. Det är roligast att sjunga, säger hon.

När alla elva har fått spela varsin låt står det klart att Edgar Ignatavicius har vunnit. Han lyckades kamma ihop hela 125 000 poäng.

För den som är osäker på hur mycket det är det bara att lyssna på hans kompisar. "Han är kung!" och "Edgar, du är bäst!" är bara några av de hyllningar han får tillsammans med ryggdunkar efter sitt spel. Trots berömmet handlar det inte om något nytt rekord.

- Jag har fått 210 000 poäng som mest, säger dagens "hjälte" själv.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.