Annons

En studentparad i bilder

"För vi har tagit studenten, fy fan va vi e braaa!" ropade Söderslättsgymnasiets utklädda sistaårselever när de tågade genom stan på måndagen. Här hittar du också fotograf Anette Sjöstrands bildspel.
Trelleborg • Publicerad 12 juni 2006
Foto: 

– Vi är störst bäst och vackrast, utbrister Maria Kitanoski iförd stor afro-peruk, glitter-top och orangea sammetsbyxor.

Hon går samhällsprogrammet och var en av alla sistaårselever på Söderslättsgymnasiet som laddade upp på skolgården utanför Söderslättsgymnasiet.

Annons

Mattias Gothred som går tredje året på byggprogrammet ser ut som hämtad från de Scweiziska alperna.

– Vi tyckte att det var vackert med lederhosen, säger han och tillägger att det inte fanns någon större eftertanke bakom utklädnaden.

Måndagen var i traditionell anda utklädningsdag på Söderslättsgymnasiet och de flesta hade sytt sina utstyrslar själv. Vissa tjuvstartade redan förra veckan men nu vankades det parad inför årets studentexamen på fredag.

Under upprymda vrål, tjutande visselpipor och sprutande vattenpistoler började alla röra sig in mot stan strax efter 11-tiden på morgonen.

– Det är tradition att klä ut sig, det är roligt! Nu slutar vi snart efter tolv år i skolan. Det känns underbart!, säger Mia Hansson, utklädd till sjöman med blå-och vit randig-tröja, innan hon försvinner in i vimlet av tjutande studentfirare.

Många var helt dyblöta efter att ha blivit nersprutade med vattenpistoler. På vägen genom stan till Bastionskolan passade många på att fylla på sina vattenpistoler i fontäner för att kunna fortsätta vattenkriget. Och även de som stod och betraktade eller åkte förbi det galna studenttåget fick stå ut med att bli blöta.

– Alla tar det här på skoj, även vuxna. Paraden är en underbart avslut på skolan, säger cowboy-utklädda Johanna Kilenberg.

Lena Meitmann hörde studenterna på långt håll och kom ut från sin arbetsplats Gynhälsan på Gamla torg för att kolla in tåget.

– Det är häftigt med all den här glädjen. Det påminner om hur glad man själv var när man slutade skolan, säger hon medan paraden passerar förbi.

Jessica Bloem Pettersson

Annons

0410-545 31

jessica.bloem.pettersson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons