Annons

En oas bland äppelkakor och humlor

Äppelkakorna är som nygräddade och bakas med äpplen från eget träd. Endast fågelkvitter och humlornas brummande gör dig sällskap och så förstås katterna Rusti och Busa som myser i solen. Att fika på sommarkaféet Rustibusa är som att komma hem - till farmor.
Trelleborg • Publicerad 30 juli 2013
Foto: 

Så fort du stiger in i fikets trädgård omsluts du av ett lugn och när du tagit en titt på menyn känner du genast ett begär efter äppelkakor. Ja i plural. För du nöjer dig inte med en när kakorna har så smarriga namn som "Olas äppelkaga" med kardemumma, "Arnes godbit" med banan och "Husets rustika" med rosmarin.

Rustibusa är en oas. Den som är ute efter liv och rörelse och massor av folk att titta på har inget att hämta här. Här är tyst och kan vara det enda fik, om inte i världen så ändå i Sverige, där en gravsten utgör ett fikabord.

Annons

Utbudet är begränsat men servicen visade sig vara fenomenal då fikägarna Katia Wagner och Nikolas Werngren utan problem gjorde varsin brieostmacka till TA:s hungriga kafékollare. Utöver de utsökta äppelkakorna finns dammsugare, chokladboll, kaffe, te, läsk och bubbelvatten och några glassar på den sparsamma menyn.

Kaffet som kommer i termos är väl tilltaget men kunde vara starkare, och som tillägg på menyn önskar kafékollen en matig macka. Men den familjära servicen och den lugnande atmosfären överväger. Här kan kafékollen bli sittandes i timmar – men nya uppdrag kallar.

Louise Löfgren
Bönorna
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons