En musikalisk Öresundsbro

Trelleborg • Publicerad 20 september 2004
Nästan 100 personer trotsade blåst och regn för att lyssna på Mikael Neumann när han sjöng svenska och danska visar på Församlingshemmet. Bild: Tomas Nyberg
Nästan 100 personer trotsade blåst och regn för att lyssna på Mikael Neumann när han sjöng svenska och danska visar på Församlingshemmet. Bild: Tomas NybergFoto: 

I regn och blåst kom närmare 100 personer till Församlingshemmet för att lyssna på Mikael Neumann och hans musikaliska Öresundsbro.

Han kallade sitt program Danske sange och svenska visor och förklarade att han var en entusiastisk anhängare till Öresundsbro, den riktiga. Två gånger tidigare har han spelat i Församlingshemmet, en gång med sin far Ulrich och få i publiken, en gång tillsammans med en gitarrist då det var fullt.

Mikael Neumann inledde med Gabriel Jönssons Flicka från Backafall. Med en dansk far och svensk mor var det naturligt att som nästa nummer spela en visa av fadern, Ulrich Neumann. Visan skrevs ursprungligen, med dansk text, till Mikaels syster. Men när den kom på svenska var den dedicerad till Mikael.

Carl Nielsen är berömd som symfoniker men en stor insats gjorde han också genom att samla in den danska visskatten. Han hyllades med en dansk visa.

När det var dags för Det var en lördags afton, som Lulu Ziegler gjorde känd i Sverige sjöng, och nynnade publiken försiktigt med.

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.