Annons

En joggingtur i regnet för renare vatten i världen

Vatten är en bristvara på många ställen i världen, men definitivt inte i Smygehamn. Inte i lördags förmiddag i alla fall. Regnet öste ner när Smygeborna skulle genomföra Livsloppet mellan Smygehamn och Beddingestrand.
Trelleborg • Publicerad 20 mars 2010
Klara, färdiga, gå! Klockan 10.20 på lördagen gick starten för det fem kilometer långa Livsloppet mellan Smygehamn och Beddingestrand. Ungdomarna i ÖT Smygehuk FF valde att springa, medan andra promenerade. Vid målgången väntade våfflor och prisutdelning.
Klara, färdiga, gå! Klockan 10.20 på lördagen gick starten för det fem kilometer långa Livsloppet mellan Smygehamn och Beddingestrand. Ungdomarna i ÖT Smygehuk FF valde att springa, medan andra promenerade. Vid målgången väntade våfflor och prisutdelning.Foto: 
Birgitta Godlunds ambition var att springa med paraply. Per Kristiansson var funktionär.
Birgitta Godlunds ambition var att springa med paraply. Per Kristiansson var funktionär.Foto: 
En dubbelknut på skorna gör susen. Bra att ha pappa till hjälp.
En dubbelknut på skorna gör susen. Bra att ha pappa till hjälp.Foto: 
Foto: 

Smygehamn

Ironiskt nog var syftet att samla in pengar för rent dricksvatten i världen. Och det räckte tydligen för att motivera de pigga fotgängarna och joggarna att krypa ur sängvärmen och bege sig till idrottsplatsen. Men det knorrades också från något håll.

Annons

– Vi är bara här för att vi måste. Annars hade vi legat och sovit, hördes det från en grupp konfirmander som kurade under ett tak på idrottsplatsen innan de masade sig iväg på den fem kilometer långa banan.

Mor och dotter Doris och Birgitta Rosberg var lite mer entusiastiska. De hade åkt från Klagstorp enbart i syfte att gå Livsloppet.

– Vi brukar gå mellan Klagstorp och Källstorp varje dag. Vädret skrämmer oss inte, vi är ute i alla väder, sa Doris Rosberg.

Några gjorde Livsloppet till en familjeangelägenhet. Familjen Strandberg hade lovat varandra att gå, och då kunde man inte gärna backa ur trots att himlens portar öppnade sig.

– Fast vi hade nog aldrig gjort det om det inte varit Livsloppet, erkände mamma Marie Strandberg.

De fick dock sin belöning till slut. I målet på Thurevallen i Beddingestrand väntade byalaget med nygräddade våfflor.

Ann Gäre
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons