En hook och en slice på Tegelberga GK
Det är kanske inte alla som känner sig manade att gå och äta på en golfrestaurang. Man kanske tror att man måste vara medlem i klubben, eller i alla fall kunna hänga med i golfsnacket, för att känna sig hemma där. Lena Sjöberg håller delvis med.
– Så kan det vara, men jag tror också att golfrestauranger generellt sett har gott renommé gällande maten, säger hon.
Ett annat problem kan vara att golfrestauranger med nödvändighet ligger utanför städerna, och att man därför nästan alltid måste ha bil för att kunna ta sig dit.
– Det gör ju att vi måste ligga på mer med marknadsföringen, säger Lena Sjöberg som menar att Tegelberga golfklubb är en delvis oupptäckt pärla.
– Det som krävs för att folk ska stanna till och äta här är att de ska få upp ögonen för det fantastiskt fina kuperade landskapet. Jag är själv redan halvt förälskad i det.
Restaurangen, som invigdes förra helgen, har fått namnet Hook/Slice, med anspelning på olika slag i golfen. Restaurangen ska servera husmanskost med finess. God mat med kvalité utan "fusk" är parollen. Lena Sjöberg vill också kunna erbjuda bland annat catering, vinprovarkvällar och matlagningskurser.
– Det finns mycket man kan göra om man har tid och lust.