Annons

En hook och en slice på Tegelberga GK

En golfrestaurang som inte bara besöks av golfare. Det är vad Lena Sjöberg och Thorbjörn Nilsson vill skapa på Tegelberga golfklubb.
Trelleborg • Publicerad 23 mars 2012
Lena Sjöberg och Thorbjörn Nilsson vill erbjuda catering, vinprovarkvällar och matlagningskurser på Tegelberga golfklubb.
Lena Sjöberg och Thorbjörn Nilsson vill erbjuda catering, vinprovarkvällar och matlagningskurser på Tegelberga golfklubb.Foto: 

Det är kanske inte alla som känner sig manade att gå och äta på en golfrestaurang. Man kanske tror att man måste vara medlem i klubben, eller i alla fall kunna hänga med i golfsnacket, för att känna sig hemma där. Lena Sjöberg håller delvis med.

– Så kan det vara, men jag tror också att golfrestauranger generellt sett har gott renommé gällande maten, säger hon.

Annons

Ett annat problem kan vara att golfrestauranger med nödvändighet ligger utanför städerna, och att man därför nästan alltid måste ha bil för att kunna ta sig dit.

– Det gör ju att vi måste ligga på mer med marknadsföringen, säger Lena Sjöberg som menar att Tegelberga golfklubb är en delvis oupptäckt pärla.

– Det som krävs för att folk ska stanna till och äta här är att de ska få upp ögonen för det fantastiskt fina kuperade landskapet. Jag är själv redan halvt förälskad i det.

Restaurangen, som invigdes förra helgen, har fått namnet Hook/Slice, med anspelning på olika slag i golfen. Restaurangen ska servera husmanskost med finess. God mat med kvalité utan "fusk" är parollen. Lena Sjöberg vill också kunna erbjuda bland annat catering, vinprovarkvällar och matlagningskurser.

– Det finns mycket man kan göra om man har tid och lust.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons