Annons

En gripen efter villainbrott

(Uppdaterad 16.45) En intensiv jakt på några tjuvar tog fart på tisdagen. Mitt under pågående inbrott i ett hus i Klörup togs tjuvarna på bar gärning. De flydde, men en av dem greps senare av polisen.
Trelleborg • Publicerad 2 december 2008
Greps i flykten Förgäves försökte en av tjuvarna springa från polisen. Mannen greps före klockan 12. Bild: Claes Nyberg
Greps i flykten Förgäves försökte en av tjuvarna springa från polisen. Mannen greps före klockan 12. Bild: Claes NybergFoto: 

Det blev en dramatisk katt- och råttalek ute på Söderslätt på tisdagsförmiddagen när polisen jagade inbrottstjuvar ute på åkrar och i flera trädgårdar i närheten av Klörup.

Det hela tog sin början när två inbrottstjuvar var på väg att bryta sig in i en bostad i Klörup. Ägaren kom hem och upptäckte de objudna gästerna. Då ringde han polisen.

Annons

Tjuvarna flydde genast från platsen.

Den ene försvann snabbt i en bil, medan den andra sprang över en åker.

Polisen försökte förgäves spåra inbrottstjuven som flydde i bilen. Mannen som sprang ut i terrängen greps senare i en trädgård, tack vare en av polishundarna som lyckades sniffa upp den springande inbrottstjuven.

Gripandet skedde ungefär fyrtio minuter efter det att han sprungit iväg från huset.

Direkt efter gripandet fördes mannen, som är i 45-årsåldern, till polisen i Ystad.

- Mannen ska förhöras och är misstänkt för att ha försökt bryta sig in i huset, bekräftar Erik Löfgren, som är vakthavande inre befäl vid centraljouren i Ystad.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons