Annons

En från misstänkt stöldliga släppt på fri fot

Tre av de fyra unga män som greps av polisen misstänkta för ett lägenhetsinbrott i Trelleborg sitter fortfarande anhållna. Den yngste, en 16-åring, har släppts men är även han misstänkt för grov stöld.
Trelleborg • Publicerad 22 maj 2019
Polisen stoppade männen i västra Trelleborg. Arkivfoto från en annan utryckning.
Polisen stoppade männen i västra Trelleborg. Arkivfoto från en annan utryckning.Foto: Bertil Ericson / TT

Det var vid lunchtid på måndagen som de fyra männen, mellan 16 och 21 år gamla, stoppades i en bil i västra Trelleborg. De greps bara en kort stund efter att vittnen slagit larm till polisen om ett lägenhetsinbrott på Engelbrektsgatan.

I bilen fanns både rånarluvor, kofot samt en större mängd smycken, klockor och kontanter. Värdet på det misstänkta stöldgodset vill polisen inte uppge i nuläget.

Annons

– Vi vill inte gå ut med för mycket kring ärendet eftersom vi har en som är fri. Vi befinner oss i ett känsligt läge i utredningen, säger Fredrik Hedberg, jourhavande FU-ledare hos polisen i Ystad.

Alla männen är hemmahörande på olika platser i södra Sverige och är enligt Fredrik Hedberg ”inte nämnvärt” kända av polisen sedan tidigare.

– Det har hållits förhör och ska hållas ytterligare förhör. Om de ska begäras häktade eller inte får åklagaren bestämma men det är inget som nämnts ännu, säger Fredrik Hedberg.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons