Annons

En försmak av midsommarfirandet

Matjesill, kaffe och kaka. Redan dagen före sommarens stora helg fick ett stort antal besökare en försmak av midsommarfirandet i Trelleborgs församlingshem.
Trelleborg • Publicerad 19 juni 2008
Sång på gång. Kören gjorde ett bejublat framträdande. Bild. Johan Persson
Sång på gång. Kören gjorde ett bejublat framträdande. Bild. Johan PerssonFoto: 

Men det var inte bara mat som besökarna bjöds på under torsdagens evenemang; S:t Nicolai kyrkokör framförde några sånger under ledning av Stefan Lind, som ackomanjerade på key-board.

Några av körens solister fick även ge prov på sina respektive stämmor.

Annons

Spex blandades med allvar, sommarsånger mixades med andra välkända stycken. En rik reperatoar av låtar framfördes inför en nöjd publik. Ungefär ett hundratal personer bänkade sig i församlingshemmet när programmet drog igång strax efter klockan 19. De allra flesta besökarna satt inne i Nicolaisalen, medan några andra trängde ihop sig ute vid foajén, eftersom alla inte fick plats inne i salen.

Sonja Jensen, bosatt i Trelleborg, var en av åhörarna. Hon och några väninnor lyssnade engagerat när kören stämde upp i den omtyckta Evert Taube-visan Änglamark.

- Trevligt att komma hit. Jag brukar gå på en del av träffarna i församlingshemmet, säger Sonja Jensen.

Midsommarkafé kallas evenemanget som blandade allsång med körens framföranden.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons