En epok gick i graven

Fullmäktigesammanträdet, det sista med den gamla majoriteten, avslutades med presenter till alla som inte kommer att vara med på nästa sammanträde.
Trelleborg • Publicerad 23 oktober 2006

Men huvudpersonen, de senaste 18 årens kommunalråd Egil Ahl, hade anmält förhinder. Därmed missade han presenten, en ljuslykta, och en kram av den kommande fullmäktigeordföranden, Inger Hansson (m).

Annars började sammanträdet som de brukar med att alla skakade hand med alla andra efter hand som de kom in i salen. Åhörarplatserna var fullsatta när det kommande oppositionsrådet Cathrin Persson (s) kom och hälsades med en kram av Inger Hansson. Så småningom lugnade sig sorlet. Inger Hansson gav läpparna en sista omgång med läppstiftet innan Nils-Gunnar Snygg förrättade upprop för sista gången.

Måndagens föredragningslista innehöll inte några kontroversiella ärenden. En kort debatt utspann sig kring beslutet att satsa ytterligare knappt fem miljoner kronor på att göra området kring Trelleborgen färdigt med ett vikingatida landskap som ska vara klart under nästa år. I både kommunstyrelse och kulturnämnd har SPI reserverat sig när beslutet tagits men när investeringsförslaget kom upp i fullmäktige så yrkade Per Grönlund (SPI) bifall trots det.

I snabb takt beslutade fullmäktige att sälja Norra skolan, Tryckarehusen och Södra Åby skola. Tekniska nämnden fick pengar för att bygga ut vatten- och avloppsledningar till Lilla Beddinge by samt till parker och lekplatser på Vannhögs- och Dalköpingeområdena.

En kort debatt utspann sig också kring anpassningen av lägenheterna ovanpå vårdcentralen där Norra skolan ligger nu. SPI, genom Per Grönlund, ville ha till protokollet att samråd skulle ske med vård- och omsorgsnämnden. Men det var han ensam om och drog så småningom tillbaka förslaget.

Vid nästa fullmäktigesammanträde har den nya, borgerliga, majoriteten trätt till.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.