Annons

En dag att längta till på Fagerängen

Den tycks växa för varje år och lockar numera inte bara de boende i området. På fredagen ägde den sjunde Fagerängsdagen rum och bjöd på aktiviteter som hoppborg, ansiktsmålning och en lång rad uppträdanden.
Trelleborg • Publicerad 30 maj 2014
Mina Pshfewan fick en fiin fjäril målad i ansiktet. Bakom ansiktsmålningen stod ABF.
Mina Pshfewan fick en fiin fjäril målad i ansiktet. Bakom ansiktsmålningen stod ABF.Foto: Foto: Sara Johari
Foto: Foto: Sara Johari
Khaley Fakhro och Adrian Dolinski utmanade varandra i sumobrottning.
Khaley Fakhro och Adrian Dolinski utmanade varandra i sumobrottning.Foto: Foto: Sara Johari

– Det var jätteroligt. Jag vann fem gånger över honom, säger en uppspelt Khaleg Fakhro som just brottats i sumodräkt med sin äldre kompis Adrian Dolinski

– Men förra året vann jag, kontrar Adrian och de ser trots allt nöjda ut båda två.

Annons

Sumobrottningen var en av många aktiviteter som erbjöds när den årliga Fagerängsdagen firades kring amfiteatern utanför Backafall. Kön till ansiktsmålningen ringlade sig stundtals lång och många små ansikten pryddes av allt mellan fantasifulla fjärilar och tigrar.

Bland nyheterna för i år fanns förutom ansiktsmålningen bland annat en fiskedamm. Anette Persson, fritidsledare på Backafalls ungdomsgård, var nöjd med dagen. I fjor räknade hon till omkring 500 besökare och i år lär det knappast vara färre.

– Vi har ju verkligen tur med vädret, konstaterade hon.

Maria Sällberg
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons