Annons

En check till sjöräddningen

Sjöräddningssällskapet fick ett välkommet tillskott i kassan när Sjöormens Rotaryklubb skänkte 1 000 kronor till verksamheten. Det var klubbmästaren Christer Lindstedt som överlämnade checken.
Trelleborg • Publicerad 13 mars 2003
BILD:CLAES NYBERG
BILD:CLAES NYBERGFoto: 

- Pengarna går in i kassan, säger Christer berg från sjöräddningen. Verksamheten är dyr, priset på bränsle stiger och tekniken kostar. Den nya sjöräddningsbåten Lovisa Åstrand drar omkring 100 liter i timmen, men i full fart blir det snarare 150 liter i timmen. BILD:CLAES NYBERG - Det killarna gör här är berömvärt, säger Christer Lindstedt. Alla jobbar utan ersättning även om många tror att det är en statlig verksamhet. Nu hoppas jag på att fler nappar på att lämna bidrag till sjöräddningen för annars kanske vi inte har någon i framtiden. Medlemmarna i sjöräddningssällskapet har ett digert program i vår, med underhåll och service på båten, utbildningar och övningar inplanerade. Det blev stor uppställning på sjöräddningens båt Lovisa Åstrand när Christer Lindqvist från Rotary överlämnade checken till Sjöräddningssällskapet. Fr v på bilden Patrik Nordin, Nicklas Strömberg, Christer Lindqvist, Patrik Björklund, Christer berg, Stig Olsson och Göran Lindqvist.

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons