Annons

En busslast med trelleborgare hjälpte inte för Imminence

En vinst hade varit en genväg till skivinspelningar och stora konserter. Men medlemmarna i Imminence var nöjda med sin kväll när musiktävlingen för okontrakterade metalband avgjordes på Nalen i Stockholm.
Trelleborg • Publicerad 22 december 2012

- Just nu är jag mest trött efter att ha åkt buss i sammanlagt 16 timmar. Men annars inga problem, det var en kul och lyckad kväll trots att vi inte vann, säger Eddie Berg, sångare i Trelleborgsbandet Imminence som är nominerade till årets kulturpris i Trelleborg.

Tävlingen som bandet deltog i, "Realesed - live and unsigned", har som mål att hitta Sveriges nästa stora metalband. Imminence inledde i september med en spelning på Debaser i Malmö där den påföljande internetomröstningen tog dem till final. Med sig upp till huvudstaden hade bandet en hel busslast med vänner och fans från Trelleborg. Men när omröstningen avslutades på fredagskvällen var det inte gardet från Trelleborg som fick ljubla när konkurrenterna i bandet "The last band" som korades som segrare.

- Det hade varit en genväg om vunnit. Vi hade vi fått några spelningar på stora festivaler och en skivinspelning. Men vi kör på ändå och har redan bokat studiotid i början på nästa år, då spelar vi in en EP med några låtar och kör på och satsar precis som innan, säger Eddie Berg.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
John Palm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons