Annons

En busslast med noter

I en 35 år gammal bokbuss från Göteborg rullar Janne Lindkvist runt i landet och säljer noter. I går stannade han till vid Kulturskolan i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 30 september 2009
Foto: Claes Nyberg
Kulturskolans studierektor Sven Arnholdt-Olsson och Sofia Alvarez Tidstrand bland noterna. Sofia, som är sånglärare i gymnasiet, har hittat bra noter till en sångelev.
Kulturskolans studierektor Sven Arnholdt-Olsson och Sofia Alvarez Tidstrand bland noterna. Sofia, som är sånglärare i gymnasiet, har hittat bra noter till en sångelev.Foto: Claes Nyberg

TRELLEBORG. En jämn ström av besökare letar sig fram mellan hyllorna i bussen som kallas Notposten. Emma Andersson som spelat tvärflöjt i två år lämnar bussen med två notböcker och hon är inte ensam om att fynda. Sofia Alvarez Tidstrand som är musiklärare, är glad åt att hitta noter i många olika genrer och stilar samlade på ett ställe.

Längst fram i bussen sitter Janne Lindkvist. Bakom honom silar ljuset in genom en notmönstrad gardin. I 13 år, sju veckor om året, har han kört sin gamla buss. Och eftersom det bara finns ett åttiotal musikaffärer i hela landet som säljer noter så finns det inte mycket konkurrens, konstaterar han. Försäljningen har inte heller mattats av denna höst.

– Nej, igår när jag var i Lund så hade jag 150 personer i bussen.

Lucas Dietrichson
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons