Annons

En brasiliansk resa med Miriam

Sköna brasilianska toner med sång på både portugisiska och skånska utlovas när Malmösångerskan Miriam Aida kommer till Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 4 augusti 2006
En brasiliansk resa blir det när Malmösångerskan Miriam Aida kommer till Parken den 19 augusti. @08 Bildbyline:BILD: ANDERS PERSSON
En brasiliansk resa blir det när Malmösångerskan Miriam Aida kommer till Parken den 19 augusti. @08 Bildbyline:BILD: ANDERS PERSSONFoto: 

Lördagen den 19 augusti spelar Miriam Aida och hennes sexmannaband låtar från senaste plattan Meu Brasil!. Där botaniserar hon i både den rika brasilianska sångskatten och den svenska vistraditionen. Det mesta är på portugisiska och hämtat från olika eppoker ur den brasilianska musikhistorien, men den brasilianska Quem te viu, quem te ve av Chico Braque känner vi svenskar mer till i Cornelis Wreeswijks version, som heter Deirdres samba.

Miriam Aida har spelat både med en egen jazzkvintett, gästspelat med andra jazzmusiker som Jan Lundgren och turnerat som frontfigur med internationellt kända bandet A Bossa Electrica. Meu Brasil! är hennes fjärde album sedan debuten med My Kind of world 2003. Just nu turnerar Miriam Aida med sitt brasilianska program runt om i Skåne. I Parken kostar inträdet till konserten 150 kronor, medan samma konsert kan upplevas gratis på Malmöfestivalen två dagar senare.

Annons

Blir inte konkurrensen för tuff?

– Timingen med två dagars mellanrum är kanske inte den allra bästa, medger Rebecka Segerhagen på Kultur Trelleborg som är medarrangörer av konserten.

– Men det kostar ju ändå en del att ta sig in till Malmö och jag tror att folk tycker det är trevligare att ta med sig picknickkorgen och se henne här hemma i Trelleborg.

Och visst har Miriam Aida Trelleborgsanknytning, genom maken Fredrik Kronkvist, en av Sveriges mest kända yngre jazzmusiker, som började sin musikaliska bana just på Musikskolan i Trelleborg där han bland annat lärdes upp av Jörgen Flink. Sedan dess har han återvänt för attgästspela med Trelleborgs Musikkår, men nu är det hustrun Miriam som står i centrum.

Övriga musiker som medverkar på den brasilianska resan är Mattias Hjort, bas, Ola Bothzen och Anders Vestergård, trummor, Mats Andersson, gitarr.

Louise Voll Ercolino

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons